För småbarn

Fantasi genom improvisation, cirkus och ordkonst och teater för småbarn

Genom att träna och utforska din fantasi öppnas nya möjligheter för interaktion, koncentration och stressavlastning. Workshoparna kallar vi Fantasiskolan Fantsko och där jobbar vi medfantasi genom improvisation, cirkus och ordkonst. Underverkstaden har sedan 2012 har turnerat med teater, utställningar och workshops på dagisar, skolor, bibliotek, kulturhus mm.

Dagisyoga

Fantsko cirkus­workshops

Vi bekantar oss med cirkusredskap så som bollar, tallrikar, dukar, flowersticks och ringar och lär oss enkel akrobatik. Cirkus är ett roligt sätt att öva på samspel och samarbete samt vara fysiskt närvarande. Tillsammans tillverkar vi egna jongleringsbollar.

Dagiscirkus 1789

Kreativa Fantsko-workshops

Alla får bekanta sig med sin egen fantasi och kreativitet och sedan använda den tillsammans i grupp. Vi improviserar genom lekar och spel inom drama och ordkonst. De egna idéerna och berättelserna blir en del av de gemensamma.

Dagiskrea 1915

Fantsko barnyoga & mindfulness

I barnyoga koncentrerar vi oss på att skapa en prestationsfri atmosfär. Vi bekantar oss med vår egen kroppsmedvetenhet genom andning, enkla positioner och rörelser. Yogasagor är ett fint sätt att bli bekant med känslor och känningar i kroppen.

Närvaro, vänlighet och empati mot dig själv och andra tillsammans med vår kollega giraffen Milda.

Dagisyoga

Författar­besök

Sanna Sofia Vuori har skrivit många böcker för barn i dagisålder. På ett dagisbesök berättar hon om hur de blev till och hur magiskt det är att jobba som författare.

Besöken bokas via Läscentrum.

Gravling
Sannadagislas

Sagateater

Sagateater har turnerat i över 10 år med teaterföreställningar och utställningar på främst dagisar och bibliotek. Fysisk teater, dockteater och teater baserad på aktuella bilderböcker är vår specialitet. Sagateaters verksamhet riktar sig till småbarnspedagogiken i hela landet.

Också babyteater ligger nära våra hjärtan.

Sagateaterb

Verksamhet inom ramen för småbarns­pedagogiken

Dagisar har ofta ansökt om kulturpengar från Kulturfonden och andra instanser. Ni kan ansöka om ett Kultur på dagis -stipendium från Kulturfonden som beviljar bidrag till enheter inom småbarnspedagogiken och förskolor som vill bjuda in en konstnär eller kulturarbetare för att arbeta med barnen i 10 timmar.

Välj vilka workshops som intresserar just er och hör av er så syr vi ihop ett paket till er!
Även för teater finns stipendier att ansöka!

Ta kontakt så kommer vi med en föreställning eller workshop till er!