Om Underverkstaden

Bakom föreningen Underverkstaden r.f. står kulturproffsen Sanna Sofia Vuori och Petri Winckel. Tillsammans vill vi uppmuntra barn, unga och vuxna att landa i stunden och låta fantasin bära. I över 10 år har vi skapat och lett kreativa workshops över hela landet, turnerat med teater och skapat kultur och konst.

Underverkstaden har idag en omfattande verksamhet för alla åldrar. Förutom webbserien Estrids Bokklubb som vi har producerat sedan 2016 driver vi också workshopsverksamhet och Sagateater. Vi arrangerar workshops inom fantasi, drama, cirkus och ordkonst.

Grunden för vår verksamhet ligger i gemensamt fantiserande och skapande samt en uppmuntrande och konstruktiv interaktion. Vi skapar de mest överraskande uppfinningar och fiktiva världar tillsammans.

Underverkstaden har två högkvarter, dels Helsingfors och dels Tavastehus.

Petri&sanna
Sagateaterb

Sanna Sofia Vuori

Sanna har länge varit en aktiv kulturarbetare inom litteratur, barnteater och fantasi. Sanna trivs bäst där hon får skapa världar och med hjälp av fantasi ta fram det bästa ur denna värld.

Sanna har skrivit böcker på både svenska och finska, regisserat teater och tv, hittat på Underverkstaden och många kreativa metoder. Hon har även drivit en egen bokaffär. Just nu studerar hon till kreativitetscoach i Amerika och bor i en liten röd stuga på landet i Finland.

Sanna20239995 3

Petri Winckel

Petri är en erfaren musiker, pedagog och skådespelare. Petri är utbildad inom teater- och cirkuskonst och är Underverkstadens främsta workshopsledare. Han har bred erfarenhet av att leda kreativa grupper för patienter med hjärtsjukdomar, Parkinsons och seniorer.

Han har skådespelat i så gott som alla Sagateaters föreställningar och är en enastående rolig skådis. Hans arbetsdagar går just nu främst åt till att göra musik. Förutom cirkus och teater, lär Petri numera ut också mindfulness och barnyoga. 

Petri Winckel producerar ljud och musik för teater, tv och poddar. Petri är en mångsidig musiker som gärna jobbar med olika musikstilar, allt från 80-talsrock till lyrisk jazz. Med sitt breda kunnande och stora intresse skapar han personliga, musikaliska mästerverk som kan användas i både större och mindre produktioner. 

Petrigitarr

Vill du veta mer om vår verksamhet och boka oss?

Hör genast av dig så berättar vi mer!

+358 40 415 1981

hej@underverkstaden.fi

Underverkstaden r.f.

Fabriksgatan 20

00140 Helsingfors

Skolkrea2
Kontaktformulär – SVE