Underverkstaden hjälper skolbarn att upptäcka sin fantasi.

För oss är det viktigt att barn och unga kan ta till sig litteratur och kultur på sitt eget sätt. Genom att träna och utforska din fantasi öppnas nya möjligheter för interaktion, koncentration och stressavlastning.

Genom att träna och utforska din fantasi öppnas nya möjligheter för interaktion, koncentration och stressavlastning. Workshoparna kallar vi Fantasiskolan Fantsko och där jobbar vi medfantasi genom improvisation, cirkus och ordkonst.

Estrids bokklubb

Visste du att det är Underverkstaden som står bakom YouTube-serien Estrids bokklubb? I serien intervjuar barn och unga säsongens mest spännande barnboksförfattare och barnboksillustratörer.

Stig in i Estrids Bokklubb
Estridsbokklubb

Ljudvandringar

Underverkstaden ordnar också platsspecifika ljudvandringar för barn och unga. En ljudvandring är en manuskriptad lyssningsupplevelse som kan upplevas ensam eller tillsammans i grupp. Ljudvandringarna passar bra på lägerskolor och för skolklasser.

Ora

Cirkus­workshops

Vi bekantar oss med cirkusredskap så som bollar, tallrikar, dukar, flowersticks och ringar samt lär oss enkel akrobatik. Cirkus är ett roligt sätt att öva på samspel och samarbete samt vara fysiskt närvarande. Tillsammans tillverkar vi också egna jongleringsbollar.

Workshoparna går även att bokas till andra sammanhang.

Vuxencirkus 1683

Kreativa workshops

Alla får bekanta sig med sin egen fantasi och kreativitet och sedan använda den tillsammans i grupp. Vi improviserar inom drama och ordkonst. De egna idéerna och berättelserna blir en del av de gemensamma mest fantastiska världarna.

Workshoparna går även att bokas till andra sammanhang.

Skolkrea 2126

Barnyoga & mindfulness

I barnyoga koncentrerar vi oss på att skapa en prestationsfri atmosfär. Vi bekantar oss med vår egen kroppsmedvetenhet genom andning, enkla positioner och rörelser.

Yogasagor är ett fint sätt att bli bekant med känslor och känningar i kroppen. Närvaro, vänlighet och empati mot dig själv och andra tillsammans med vår kollega giraffen Milda för alla 7-11-åringar. Även i andra sammanhang än skolan.

Skolyoga 1978

Författarbesök

Sanna Sofia Vuori har skrivit många barnböcker och bl.a. dramatik för barn. På ett skolbesök berättar hon om hur hennes texter blir till och hur magiskt det är att jobba som författare. Besöken bokas via Läscentrum.

Läs mer om Sanna här
Sannalas

Kultur i skolan

Ni kan ansöka om ett Kultur i skolan -stipendium från Kulturfonden som beviljar bidrag till skolor som vill bjuda in en konstnär eller kulturarbetare för att arbeta med barnen i 10 timmar.

Välj vilka workshops som intresserar just er och hör av er så syr vi ihop ett paket till er!

Kontakta oss här